ذلت کاپیتولاسیون قسمت دوم (عزل وکلای ملّت)
نظر امام در مورد دولت و مجلسی که کاپیتولاسیون را تصویب کردند چیست؟
موضوع: قیام علیه تصویب لایحه کاپیتولاسیون و اعلام عزاى عمومى
آقایان موظفند ملت را آگاه کنند؛ علما موظفند ملت را آگاه کنند. ملت موظف است که در این امر صدا در بیاورد. با آرامش [به] عرض برساند؛ به مجلس اعتراض کند؛ به دولت اعتراض کند که چرا یک همچو کارى کردید؟ چرا ما را فروختید؟ مگر ما بنده شما هستیم؟ شما که وکیل ما نیستید! وکیل هم بودید، اگر خیانت کردید به مملکت، خود به خود از وکالت بیرون مىروید. این خیانت به مملکت است.
خدایا، اینها خیانت کردند به مملکت ما. خدایا، دولت به مملکت ما خیانت کرد؛ به اسلام خیانت کرد؛ به قرآن خیانت کرد. وکلاى مجلسین خیانت کردند، آنهایى که موافقت کردند با این امر. وکلاى مجلس سنا خیانت کردند. این پیرمردها؛ وکلاى مجلس شورا، آنهایى که رأى دادند، خیانت کردند به این مملکت. اینها وکیل نیستند. دنیا بداند اینها وکیل ایران نیستند! اگر هم بودند من عزلشان کردم. از وکالت معزولند.
باید نگذارید یک همچو مجلسى وجود پیدا کند؛ از مجلس ببریدشان بیرون
ما این قانونى که گذراندند- به اصطلاح خودشان- قانون نمىدانیم. ما این مجلس را مجلس نمىدانیم. ما این دولت را دولت نمىدانیم. اینها خائنند به مملکت ایران! خائنند
صحیفه امام، ج1، ص: 423
این صدای امام یک صدای شخصی نبوده بلکه صدای عدالت است، بنابراین در هر زمانی که یک وکیل مجلس، دچار چنین خطای مهمی شود، معزول میباشد و نیازی به اعلام نیست.
این کلام مطابق قانون اساسی است، ولی کو مردمی که از قانون اساسی بدانند، متأسفانه به جای ترویج آگاهی و قانون دانی در جامعه، مردم را به سمت عریانی و بیقانونی در جامعه سوق میدهند.