خلاصه بررسى اوضاع اقتصادی و سیاسی ایران توسط دانشگاه سقاریا [ترکیه]
خیلی خلاصه به عرض میرسونم:
این جلسه با حضور کارشناسانی از مرکز مطالعات ایرانی آنکارا برگزار شد.
حقی اویغور [معاون رئیس «مرکز مطالعات ایران» و مدیر این نشست] گفت: بزرگترین چالش [ایران در دوران قبل از آقای روحانی] تورم بالا و [نوع] رابطه با غرب به ویژه موضوع هستهای بود. او با دادن وعدههای در رابطه با اصلاح این وضع به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
اسماعیل ساری [کارشناس سیاست خارجی ایران در این مرکز] به بررسی مسائل سیاسی ایران در دوره روحانی پرداخت و گفت: ایران در سیاست خارجی بر خلاف تصور که گفته میشود دینی و ایدئولوژیک است، بر اساس پراگماتیست [۱] عمل می کند.
در مورد مذاکره با کشورهای 5+1 گفت : در اصل مذاکره با آمریکا بود[۲] و سیاست خارجی ایران در این دوره ایران راه عدم تعهد و سازش را پیش گرفته و آمریکا نیز به ایران برای ایفای نقش در خاورمیانه اجازه داده است.
مراد اصلان [دانشیار دانشگاه یلدریم بایزید آنکارا] : ایران برای سال آینده رشد 8% را در نظر گرفته که برای رسیدن به آن و افزایش تولید به حدود 250 میلیارد دلار نیاز دارد. با توجه به تحریم های وضع شده علیه این کشور و عدم اشتیاق سرمایه گذاران خارجی امکان رسیدن به این هدف غیرممکن به نظر می رسد.
چرا اینها رو گفتم؟
چون نگاه جهانی به داخل ایران رو اگه ندونیم نمیتونیم در مورد تصمیمات بعدی وکلای خودمون اظهار نظر کنیم و حتی در انتخابات نمیدونیم کی باعث آبرو میشه و کی باعث بی آبرویی و همینطور وقتی ما انتظار داریم اسلام کمک کنه موفق بشیم باید ببینیم کدوم آدم مسلمون هست و کارِ دینی انجام میده نه اینکه عمامه بر سر گذاشته باشه ولی رفتارش غیر دینی ...
مشارکت در بخش نظرات فراموش نشه
وقتی مشارکت نمیکنید منم تصور میکنم مطالب براتون مهم نیست در نتیجه ارزش وقت گذاشتن برای ارائه رو نداره
پ.ن:
۱. اعتقاد به اینکه چارهای نداریم جز اینکه باید وضع موجود [مثلا کدخدا بودنِ آمریکا را] بپذیریم؛ این تفکر در تثبیت فرهنگ سکولار بارز است[طاهری، حبیبالله، بررسی مبانی فرهنگ غرب و پیامدهای آن، ص۱۴۵، قم، بوستان کتاب، ۱۳۸۳، چاپ اول.]
۲. یعنی در سطح بین الملل اینطور میگن : وقتی آمریکا کشید کنار عملاً مذاکره منتفی شده در نتیجه مردم ایران چقدر ... هستند که ... بگذریم.